Samenwerking met Side Effects Software
MAXON kondigde vandaag haar samenwerking aan met Side Effects Software - marktleider in 3D-animatie en visuele effecten software - voor de ontwikkeling van een plug-in waarmee CINEMA 4D-artiesten gebruik kunnen maken van de Houdini Engine. De plug-in is voorzien voor eind 2014.

De Houdini Engine werd in 2013 geïntroduceerd op SideFX Labs en is zo ontworpen dat Houdini's procedurele technologie kan worden geïmplementeerd in andere digitale toepassingen. De brug tussen Houdini en CINEMA 4D biedt kunstenaars directe toegang tot Houdini’s Digital Assets met een geïntegreerde procedurele workflow die geen ‘baked-out’ gegevens vereist.

"De connectie met Houdini’s Digital Assets voor CINEMA 4D gebruikers onderstreept MAXON's toewijding aan onze klanten", zegt Harald Egel, mede-oprichter en CEO van MAXON Computer. "De integratie van Houdini's procedurale workflow en VFX tools binnen CINEMA 4D zal onze gebruikers de mogelijkheid bieden om een via gestroomlijnde workflow samen te werken met Houdini-gebruikers."

Ook Kim Davidson, mede-oprichter en CEO van Side Effects Software is enthousiast: "Wij zijn verheugd om samen met MAXON de Houdini Engine aan CINEMA 4D-gebruikers aan te bieden. Deze artiesten kunnen nu gebruik maken van Houdini Digital Assets in CINEMA 4D, waardoor het makkelijker wordt om de flexibiliteit en kracht van Houdini’s procedurale technologie toe te voegen aan hun bestaande creatieve proces."

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660