A Single Life naar Oscars

(02/12/2014)


Het Nederlandse animatietrio Job, Joris & Marieke is in de running voor een Oscar voor de korte animatiefilm A Single Life.

In A Single Life zet Pia een mysterieuze vinyl single op, waardoor ze plotseling door de tijd kan reizen - van baby-Pia tot oud vrouwtje.

A Single Life kwam tot stand in het kader van Ultrakort, een initiatief van het Filmfonds, Pathé en Fonds 21. De kortfilm timmert nu volop aan een internationale festivalcarrière. De wereldpremière was begin september voor TIFF in Toronto, en nu heeft ook de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organisator van de Oscars, de film opgemerkt. A Single Life is een van 5 genomineerden in de categorie 'Short Film Animated' voor de 87ste Academy Awards op 22 februari 2015.

Voor een algemene release is het wachten tot na de Oscars, maar hier alvast een voorsmaakje:

Job, Joris & Marieke is een studio voor animatie, character design en muziek. Hun bekendste werk is ongetwijfeld de clip 'Ik Neem je Mee' voor Gers Pardoel, maar ook de korte films MUTE en Bon Voyage! worden goed onthaald door het publiek. In hun producties maken ze steevast gebruik van Cinema 4D.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660