Inspiratie: villa aan de Leie
Een knap staaltje architectuur; deze villa aan de oevers van de Leie. Naar een ontwerp van Govaert & Vanhoutte Architects én voorbereid in Cinema 4D.

De grote ramen langs de woonkamer en de open keuken geven een adembenemend zicht over de rivier en het zwembad. Aansluitend hieraan vind je een deels overdekt terras, dat met behulp van houten schuifwanden net wel volledig kan worden afgeschermd van de rivier - hier geniet je als bewoner toch liever van wat privacy.

Boven: voorbereid in Cinema 4D (door Govaert & Vanhoutte Architects)

Onder: Eindresultaat (Foto door Tim Van de Velde)

In tegenstelling tot de ‘open’ begane grond oogt de betonnen box op de verdieping juist erg gesloten. Hier liggen dan ook de slaapkamers (één hoofdslaapkamer en twee extra slaapkamers), waarvan de gevels richting de rivier en de straat volledig dicht zijn. Richting de tuin zijn de kamers dan weer wel helemaal open, met als toemaat het dakterras dat toegankelijk is vanuit de hoofdslaapkamer en een geweldig uitzicht biedt over de omgeving.

Boven: voorbereid in Cinema 4D (door Govaert & Vanhoutte Architects)

Onder: Eindresultaat (Foto door Tim Van de Velde)

De ondergrondse ruimte werd dan weer ingericht als een echte mancave. Compleet uitgerust met een bar en een open parkeergarage die ervoor zorgt dat de oldtimers een onderdeel worden van de ondergrondse lounge. De afwerking met hout en Marokkaans tadelakt stucwerk geven de ruimte een eigen karakter, net als het groot raam achter de bar waardoor je zowaar in het zwembad kijkt.

Foto door Tim Van de Velde

Meer foto's

 

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

©Tim Van de Velde

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660